Skip to main content

Theorietestuitbreiding voor NI-leerlingbestuurders

De rijtuigcertificaten voor leerlingbestuurders worden volgens het coronavirus met acht maanden verlengd, aldus minister Nichola Mallon van Infrastructuur.

 

De minister kon echter geen datum bevestigen voor de hervatting van de praktische rijexamens. gratis theorie examen training online volgen.

 

De aankondiging bevestigt dat een leerling-bestuurder die eerder geslaagd is voor zijn theorie-examen, maar niet in staat is geweest zijn praktijktest af te leggen als gevolg van de Covid-19-beperkingen, zijn certificaat niet zal zien verlopen.

 

Mevrouw Mallon zei gisteren in Stormont: “ Door te erkennen dat ik geen definitieve datum kan geven voor de hervatting van praktische rijexamens voor auto’s, heb ik aangekondigd dat ik wetswijzigingen naar voren zal brengen om een ​​verlenging van de geldigheid van de theorie te zien. testcertificaten.

 

“Ik ben me er erg van bewust dat een aantal leerling-chauffeurs tussen maart en nu geslaagd is voor hun [theorie] examen. Hun certificaten zijn misschien verlopen, dus ik wil niet dat ze nog meer hinder ondervinden.

 

“Wat het in wezen betekent, is dat als je geslaagd bent voor je theorie-examen voor je auto, maar het loopt af tussen 1 maart en 31 oktober 2020, je het voor die periode zult laten verlengen. Dat zal wat ademruimte creëren zodat we het praktische tests aan de gang. ”


 

Hoewel de minister geen specifieke datum kon geven waarop de praktische autorijexamens zouden worden hervat, bevestigde ze dat ze “nauw samenwerkte” met vakbonden en examenpersoneel om de tests te begeleiden.

 

Peter Carmichael, eigenaresse van Rijschool NI, zei gisteren tijdens haar toelichting dat hij hoopte dat de minister wat meer duidelijkheid zou hebben gegeven over de hervatting van de praktische autorijtesten.

 

“We hebben deze week als rij-instructeur toestemming gekregen om weer aan het werk te gaan”, legt hij uit.

 

Advertentie

“De vraag is waarom het voor ons veilig is om met leerlingbestuurders te werken en in de auto te zitten en niet de examinatoren zelf?

 

“Ik heb op dit moment het gevoel dat de minister vooral wordt geleid door de vakbonden.

 

“Wij in de rijscholen hebben het gevoel dat we in de vergetelheid zijn geraakt.

 

“De zaken zijn momenteel erg moeilijk omdat er geen bepaalde data zijn waarop we kunnen werken vanaf het moment dat de tests terugkomen. Het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort zal gebeuren. www.verkeersborden.nu voor meer informatie.

 

“Lesaantallen zijn gedaald. Rijscholen hebben minder werk. De financiële impact op ons is enorm. De impact van onzekerheid en geen duidelijke richting of datum is enorm.”

 

De heer Carmichael deed een directe oproep aan mevrouw Mallon om “groot leiderschap” te tonen en zo snel mogelijk een datum voor zijn branche vast te stellen.

 

Hij voegde eraan toe: “We leren niet alleen jongeren autorijden. We leren de zorgverleners, politieagenten, al deze mensen. Dit zijn allemaal mensen die ons zeer binnenkort zullen helpen om ons door en uit deze situatie te helpen.”

 

Pinterest
LinkedIn
Share